Expeditie Oost: Deventer platenzaak Bep Dylan na zeven jaar weer geopend

Deventer heeft er vanaf aankomende zaterdag een nieuwe platenzaak bij. Oké, echt nieuw is het niet. Tot zeven jaar geleden zat dezelfde platenzaak Bep Dylan namelijk ook ook hier, op precies dezelfde plek als nu. "Het bleef kriebelen", zegt eigenaar Hans Pijfers.

Dozen worden uitgepakt, schroevendraaiers liggen op de werkbank en zijn kleren zitten onder de verfvlekken. "Ja, het wordt waarschijnlijk nachtwerk", lacht Pijfers.

Want de bakken staan nog leeg. Aanstaande zaterdag is de opening, maar er moet nog heel wat gebeuren voordat de zaak klaar is. "Maar het hoeft niet perfect te zijn. Ik zie nog wel hoe ver ik kom. Het is nu nog even flink aanpoten."

Nieuw leven 

Bep Dylan is een oude bekende van Deventer. De platenzaak zat tot zeven jaar geleden ook in Deventer, op precies dezelfde plek als nu. Het pand is al jaren van Pijfers zelf. En toen hij onlangs hoorde dat zijn huurders eruit gingen, was de beslissing om zijn Bep Dylan een nieuw leven in te blazen, al snel gemaakt.

"Dat was op dat moment zo'n perfecte samenloop van omstandigheden. Dat betekent dat ik kan doen wat ik het allerliefst doe: een winkel beginnen."

Plaatjesaanbod

In de komende periode gaat Pijfers hard opzoek naar nieuwe plaatjes die hij toe kan voegen aan zijn aanbod. Hij merkt dat dat nog niet zo gemakkelijk gaat als voorheen.

Hij roept dan ook mensen op om plaatjes aan hem te verkopen. "Er zijn heel veel mensen die best nog wat plaatjes op zolder bijvoorbeeld hebben liggen. Deze zou ik graag overkopen."

Bob of Bep?

En dan is er nog één ding wat we natuurlijk allemaal willen weten. Want hoe komt deze zaak toch aan haar naam? We kennen allemaal Bob Dylan, singer-songwriter van de jaren zestig. Maar wíe is Bep Dylan? "Die vraag krijg ik vaker", lacht Pijfers.

"Ik had het met een vriend een keer over Bob Dylan en hij zei de hele tijd 'Bep Dillen'. Zo Nederlands als het maar kan. Schijnbaar had hij een keer een sollicitatiegesprek met iemand die Bep Dillen heette en dat vond ik zo geestig. Die hebben we erin gehouden."

Meer over dit onderwerp:
Deventer Expeditie Oost Muziek Verhalen
Deel dit artikel: