Half jaar cel voor doodrijden Chiel (16) uit Almelo

De rechtbank in Almelo heeft een 21-jarige Almeloër veroordeeld tot een half jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het doodrijden van de 16-jarige Chiel Meesters uit Almelo.

De jongen overleed op 23 januari 2017 toen hij bij het oversteken van de Windmolenbroeksweg in zijn woonplaats werd geschept door de veel te hard rijdende Almeloër in zijn auto.

De 21-jarige reed tussen de 84 en 93 kilometer per uur toen hij Chiel raakte. Het slachtoffer werd met een harde klap door de lucht geslingerd en was op slag dood. 

Videochat

Op het moment van de aanrijding had de bestuurder net drie maanden zijn rijbewijs en had hij eerder een ongeval veroorzaakt met een fietser. Het Openbaar Ministerie verdacht de man ervan dat hij op het moment van de botsing via een videochat met zijn vriendin aan het bellen was, maar daar is onvoldoende bewijs voor, aldus de rechtbank in het vonnis. 

Social media

Voor de familie en vrienden van Chiel was het extra zuur dat beelden van het ongeluk meteen al op sociale media werden gedeeld door omstanders. Als gevolg daarvan zag de politie zich genoodzaakt om de ouders telefonisch op de hoogte te brengen van de dood van hun zoon.

De politie was bang dat de ouders de trieste boodschap via andere kanalen te horen zou krijgen. Normaal bezoeken politiemensen nabestaanden persoonlijk.

Meer over dit onderwerp:
almelo Regio Almelo Nieuws
Deel dit artikel: