Tegels eruit, groen erin: OBS de Rythmeen start transformatie van het schoolplein

Een klein half jaar na het winnen van de prijs voor Groenste Schoolplein van Overijssel, wordt vandaag een begin gemaakt met het vergroenen van het schoolplein van OBS de Rythmeen in Bathmen. Tegels eruit, groen erin!

De school had het beste plan om het schoolplein groen te maken en is dat idee nu aan het uitwerken.

"Het schoolplein bestaat op dit moment bijna alleen maar uit tegels en een zandbak en schommels", vertelt lerares Melanie Hammink. "Nu gaan alle tegels er uit, het wordt groener en er is meer ruimte voor natuur. Vanmiddag starten we daarmee door de plaatsing van een klimboom."

Contact met de natuur

De Rythmeen kreeg 35.000 euro voor het realiseren van het groenste schoolplein van Overijssel. "Het is de bedoeling dat kinderen kunnen ontdekken en in contact komen met natuur. Moestuintjes, doolhof, er komen zand-bulten, er komt een buitenklas zodat we buiten les kunnen geven."

Leuk al dat groen, maar dat moet ook onderhouden en bijgehouden worden natuurlijk. "We hebben gelukkig een hele enthousiaste club ouders. Maar we gaan ook leerlingen inzetten om het allemaal bij te houden." Dat kan dus zomaar in de lessen worden geïntegreerd.

De verandering van tegels naar groen gaat in fasen worden uitgevoerd. "Steeds een ander deel van het schoolplein. Het zal soms wat krap zijn, maar er is genoeg ruimte om buiten te blijven spelen."

Meer over dit onderwerp:
Bathmen Deventer groen natuur Nieuws
Deel dit artikel: