Werkgroep moet imago Enschedese voetbalclubs opvijzelen

Een werkgroep met vertegenwoordigers van Enschedese voetbalclubs, de gemeente én scheidsrechters moet handen en voeten gaan geven aan een aanpak om excessen op de amateurvelden in de toekomst te voorkomen.

Dat is de uitkomst van een vergadering van de Enschedese clubs waarin naast 23 van de 24 amateurclubs, ook wethouder Niels van den Berg aanwezig was. De bijeenkomst werd gehouden op initiatief van de Federatie Enschedese Voetbalverenigingen (FEV) nadat er steeds meer signalen kwamen dat clubs in de regio liever niet meer tegen elftallen uit Enschede willen voetballen. Vorige week ontspoorde nog een wedstrijd tussen de eerste teams van Phenix en SVV'91, allebei uit Enschede, terwijl ook in de afgelopen jaren op gezette tijden sprake was van duels die uit de hand liepen.

Plan van aanpak

In de nieuwe tienkoppige werkgroep zitten zes vertegenwoordigers van Enschedese clubs samen met afgevaardigden van de Scheidsrechtersvereniging Enschede en Omstreken, de KNVB en de gemeente Enschede. Zij gaan een plan van aanpak opstellen dat in januari gepresenteerd moet worden. "De clubvertegenwoordigers zijn een goede afspiegeling van de diverse clubs in Enschede dus ik heb goede hoop dat zij er samen met de gemeente, de scheidsrechtersvereniging én de KNVB, handen en voeten aan kunnen geven", zegt Guido Wevers, voorzitter van de FEV.

Kaarten wegstrepen

Zo zal de werkgroep zich bijvoorbeeld gaan buigen over regelgeving die moet leiden tot het voorkomen van incidenten. Wevers: "Een voorbeeld is het het invullen van de wedstrijdformulieren na afloop. Als er iets is voorgevallen wordt het nog wel eens nagelaten om dat ook te vermelden onder het mom van 'we drinken er een borrel over en klaar'. Dat moeten we niet meer willen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: