nieuws

Primeur met lok-bh lost in Hengelo zaak rond gestolen ondergoed op

Lokfietsen kennen we allemaal inmiddels wel. Maar er is een nieuwe variant: de lok-bh. De primeur komt uit Hengelo en loste een zaak rond gestolen ondergoed op. "En nu hebben we dus de eerste lok-bh van Nederland."
Het begon allemaal in augustus, vertelt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff. "Collega Thomas Hamhuis, wijkagent in de Woolderes, kreeg een vrouw bij zich die vertelde dat haar lingerie van de waslijn was gestolen. In eerste instantie dacht hij aan een kwajongensstreek, een grap."

Bloemen

Maar een paar dagen later krijgt de vrouw ineens een bos bloemen, zonder kaartje met afzender, voor de deur. "Daar is de vrouw enorm van geschrokken. We hebben daarom camera's opgehangen. En in september wordt er weer ondergoed van de lijn gestolen."
Maar, mogelijk heeft de dief geweten dat hij gefilmd werd, want hij was onherkenbaar op de beelden. Wijkagent Hamhuis bedacht zich dat het, net als bij de lokfiets, misschien een idee was om dat ook met een bh te doen. En met succes!

Meer lingerie

De dief sloeg nog eens toe en zo kon hij worden aangehouden, met de gestolen bh in de fietstas. "Maar we hebben nog meer ondergoed gevonden, ook lingerie dat niet van die ene vrouw is. We zijn op zoek naar vrouwen, vermoedelijk in Hengelo, die dus ook lingerie kwijt zijn", zegt Westerhoff. Die vrouwen kunnen zich bij de politie melden.
En de verdachte? "Hij en het slachtoffer kennen elkaar niet, hij is wel een bekende van de politie. Maar niet vanwege zedenzaken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.