Arianne Wennekes uit Wijhe beleefde haar twee zwangerschappen op zwarte wolk

De zwangerschap niet beleven op een roze wolk, maar op een zwarte. Dat was twee keer het geval voor Arianne Wennekes uit Wijhe. Bij haar eerste zwangerschap kampte ze met een zwangerschapsdepressie en bij haar tweede was de gezondheid van haar dochtertje ernstig in het geding. Al die tijd hield ze een blog bij en hier heeft ze nu een boek van gemaakt. Dat boek verschijnt morgen.

Wennekes begon een blog tijdens haar tweede zwangerschap. "Omdat ik bij mijn eerste zwangerschap een depressie kreeg, was de kans groot dat ik dat ook zou krijgen bij mijn tweede. Ik wilde meer bewustwording creëren en laten zien wat het met je doet wanneer de roze wolk een zwarte wordt."

Hartafwijking

De zwangerschap - en dus haar blog ook - kreeg een andere wending. Haar ongeboren dochtertje had een ernstige hartafwijking. Het was nog maar de vraag of het kindje levend geboren zou worden. Toch ging Wennekes door met schrijven. 

"De blog was een mooie manier om mensen op de hoogte te houden en tegelijkertijd kreeg ik meer volgers. Ik deelde lief en leed en het verhaal werd steeds meer verspreid. Ons dochtertje overleed vier weken na haar geboorte en ook toen ben ik blijven schrijven."

Van blog naar boek

Wennekes kreeg veel positieve reacties op haar blog. "Ik heb toen maar de stoute schoenen aangetrokken. Ik heb al mijn blogs verzameld en herschreven voor het boek."

Het boek 'Zwarte Roze Wolk - over liefde en loslaten' is vanaf morgen verkrijgbaar.

Meer over dit onderwerp:
Wijhe boek Salland Nieuws
Deel dit artikel: