Celstraf geëist voor bewusteloos slaan van bezoeker zaal Dieka in Markelo

Tegen een 21-jarige man uit Goor is vijftien weken celstraf waarvan vijf weken voorwaardelijk geëist. De man zou in februari vorig jaar bij zaal Dieka in Markelo een 17-jarige jongen uit Lichtenvoorde zo'n harde klap gegeven hebben dat die bewusteloos raakte.

De 17-jarige raakte zwaargewond en liep onder meer een schedelbreuk en een hersenkneuzing op. Ruim anderhalf jaar later is duidelijk dat hij voor de rest van zijn leven gehoorproblemen zal hebben.

De verdachte heeft bekend dat hij een harde klap heeft gegeven. Aanleiding was een incidentje tussen het slachtoffer en de vriendin van een kameraad. De twee zouden elkaar geraakt hebben toen ze langs elkaar liepen en de verdachte dacht dat de botsing opzettelijk was.

Snel gepakt

Hij aarzelde geen moment en sloeg het slachtoffer. Daarna rende hij weg, maar hij kwam niet ver: politiemensen die in de buurt waren grepen hem in zijn kraag.

De officier van justitie vindt bewezen dat de 21-jarige zich schuldig heeft gemaakt aan zware mishandeling in het uitgaansleven. Ze verbaasde zich dat de man zijn drankgebruik inmiddels nog niet heeft aangepast. Op de avond van de klap had de 21-jarige zo'n tien glazen bier en een mixdrankje op. Tijdens de rechtszaak vertelde hij dat nog steeds te doen. "Ik word er niet agressief van", gaf de man aan. 

'Celstraf zet leven op z'n kop'

De advocaat van de verdachte is van mening dat een celstraf het hele leven van zijn cliënt op de kop zet. De man zou dan zeker zijn baan verliezen. Hij vindt ook het gevraagde bedrag van zesduizend euro voor geleden emotionele schade te hoog.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Deel dit artikel: