nieuws

Politie vindt bij invallen in Hengelo en Enschede raketwerper en andere wapens

Bij invallen in panden in Hengelo en Enschede heeft de politie vanmiddag een grote hoeveelheid wapens gevonden. Het gaat onder meer om een raketwerper. Bij de acties heeft de politie twee mannen aangehouden.
In Enschede is de politie bij meerdere panden binnengevallen. In Hengelo gaat het om één pand, in de wijk Klein Driene. Op foto's is te zien dat de politie daar met een groot arrestatieteam binnenviel.
De invallen zijn onderdeel van een onderzoek naar meerdere ernstige misdrijven vorig jaar. Het gaat onder meer om beschietingen van panden in Enschede, het in brand steken van een Turkse kapper in Enschede en een liquidatiepoging in Gronau.

Raketwerper

In een van de panden in Enschede is vanmiddag een 28-jarige man uit Hengelo aangehouden. In het pand in Hengelo is een aantal automatische wapens en een raketwerper met raketten in beslag genomen. Een tweede, 29–jarige, man uit Hengelo is hiervoor aangehouden.
De politie nam wapens en munitie in beslag
De politie nam wapens en munitie in beslag © Politie
In het onderzoek nam de politie onlangs al een personenauto, een witte Volkswagen Scirocco, in beslag. Daarin werden twee wapens aangetroffen. Een van de wapens is gebruikt bij de poging tot moord in 2017 op een destijds 45-jarige man op een parkeerplaats aan de Eperstrasse in Gronau.
Het andere wapen werd later aangetroffen in een verborgen ruimte van de Sirocco. De politie zegt dat dat wapen mogelijk gebruikt is bij het schietincident op 19 september 2017. Toen werd er op een woning aan de Benkoelenstraat in Enschede geschoten en op Loungeclub LuxXx aan de Brinkstraat in Enschede.
Dit wapen was verborgen in de auto
Dit wapen was verborgen in de auto © Politie
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.