Opnieuw pech voor Duitse vaarders: boot vast bij ingang jachthaven Deventer

Vanmiddag vloog hun boot in brand, vanavond kwam hun vaartuig vast te zitten bij de Deventer jachthaven. Pech blijft de Duitsers die gisteren een boot in Kampen kochten achtervolgen.

Vanmiddag brak brand uit op een boot aan de Wellekade in Deventer. De boot bleek van twee Duitsers die het vaartuig gisteren in Kampen hadden gekocht en ermee onderweg waren naar Duitsland. De brand was ontstaan nadat isolatiemateriaal rond de uitlaat was gaan smeulen. De brandweer sloot de Wellekade af om de brand te kunnen blussen.

Vanavond moest de brandweer opnieuw uitrukken naar het bootje. Na de brand kon de boot nog varen en de eigenaren hadden besloten het vannacht te stallen in de jachthaven van Deventer. Bij de ingang van de haven namen ze de bocht echter te scherp, waardoor de boot vastliep in de rivierbodem. Daarbij speelde mee dat het water in de IJssel historisch laag staat.

Brandweerlieden in een brandweerboot wisten de boot los te krijgen. De Duitsers hebben aangemeerd in de jachthaven. Wat hun plannen nu zijn is nog niet duidelijk.

Meer over dit onderwerp:
Deventer brandweer IJssel boot jachthaven Nieuws
Deel dit artikel: