Straatroof op toevallig passerende fietser Hardenberg 'was gevolg van ruzie met vriendin'

Een 23-jarige man uit Hardenberg was zo boos op zijn vriendin dat hij afgelopen zomer een toevallig passerende fietser beroofde van diens telefoon. Dat zei de verdachte vrijdagmiddag voor de rechtbank in Almelo. Tegen de man is negen maanden gevangenisstraf, waarvan 164 dagen voorwaardelijk, en een taakstraf van 180 uur geëist.

De beroving gebeurde in het steegje tussen de Dr. Albertus Risaeusschool en de Gramsbergerweg in Hardenberg. 


De 23-jarige had al de hele dag ruzie met zijn vriendin. Hij dacht dat ze rommelde met andere jongens. Op het moment dat hij afscheid van de vrouw nam fietste het slachtoffer de steeg in. De jongen botste tegen zijn fiets aan. Op dat moment "knapte er iets" bij de 23-jarige verdachte. Hij trok een mes, bedreigde de jongen op de fiets en dwong hem om zijn telefoon af te geven. 


De telefoon ruilde de verdachte een dag later voor een spelcomputer. Bij zijn aanhouding vertelde de Hardenberger dat hij de jongen met een fietspomp had bedreigd en dat hij de telefoon had weggegooid. "Ik wil graag verder met een schone lei" zei de verdachte vrijdag. Inmiddels zit hij een tijd in voorarrest en heeft hij het gebruik van soft- en harddrugs afgezworen en dat bevalt hem wel. "Ik voel me nu eens stuk beter moet ik zeggen." De man wil graag een behandeling in een kliniek.

'Argument onzinnig'
Volgens de officier van justitie is het argument dat hij zijn woede kwijt moest onzinnig. "Ik zou zeggen, als je je woede kwijt wil, leg dan je fiets op de grond en maak die dan kapot." Het slachtoffer kende angstige momenten en wil niet alleen zijn gestolen telefoon vergoed hebben, maar ook 1000 euro voor geleden emotionele schade. 


De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Meer over dit onderwerp:
Hardenberg Vechtdal beroving rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: