FC Twente boekt terechte thuisoverwinning op RKC Waalwijk

FC Twente heeft in de eigen Grolsch Veste een terechte overwinning geboekt. RKC Waalwijk was in Enschede niet opgewassen tegen de formatie van Marino Pusic. Het werd 3-1.
Twente was de betere ploeg in de eerste helft en dat werd al na ruim een kwartier uitgedrukt met een doelpunt. Vanuit een hoekschop kopte Oosterwijk, die de voorkeur kreeg boven Boere, door naar de tweede paal waar Bijen de 1-0 wist binnen te schieten. De thuisploeg had weinig te duchten van RKC, want de bezoekers wisten nauwelijks voor gevaar te zorgen.

Fraai doelpunt Aitor

Zeven minuten voor rust wist FC Twente de marge te verdubbelen. Vanaf de rechterkant had Aitor een goede actie in huis, kwam naar binnen en krulde op knappe wijze de 2-0 binnen. Daardoor kon FC Twente met een comfortabele voorsprong de rust in.

Maria

In de tweede helft veranderde niet veel aan het spelbeeld. De gastheren bleven de overhand houden en wilden het duel vroegtijdig in het slot gooien. Tien minuten voor tijd viel definitief het doek voor de bezoekers. Invaller Maria dribbelde naar binnen en schoot beheerst de 3-0 tegen de touwen. Even later wist Smith zijn sterke optreden bijna op te luisteren met een treffer, maar de Welshman raakte de lat. In blessuretijd wist oud-Twente-speler Seys namens RKC nog de eretreffer te maken: 3-1.

Geel: Quasten, Gaari, Vaessen, Seys
FC Twente: Drommel; Ramos, Bijen, Gonzalez, Ricardinho; Smith, Espinosa (Van der Heijden/81), Holscher; Cantalapiedra, Oosterwijk (Boere/75), Zekhnini (Maria/70).
RKC Waalwijk: Vaessen; Gaari, Meulensteen, Drost (Van Weert/54), Quasten; Mulder, Hansson (Bergkamp/76), Vermeulen; Seys, Maatsen, Koenraat (Tahiri/46)
Bekijk hier de uitslagen en stand in de Keuken Kampioen Divisie en de statistieken van FC Twente.