Hoofdklasse: Overijsselse derby's eindigen onbeslist, negende nederlaag DETO

In de hoofdklasse B stond zaterdagmiddag de tiende speelronde op het programma. De Overijsselse topper tussen Excelsior'31 en Staphorst eindigde onbeslist.
Op sportpark De Koerbelt kwamen de bezoekers via Schra op voorsprong, maar niet veel later bracht Gerritsen Mulkes Excelsior'31 langszij: 1-1. In de tweede helft maakten de gastheren de meeste aanspraak op de overwinning, maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord in Rijssen.

Geen winnaar tussen Genemuiden en Berkum

Er stond nog een Overijsselse derby op de rol, tussen SC Genemuiden en Berkum. Ook dit duel kende geen winnaar. Van der Stouw bracht Berkum op 0-1, maar dankzij Kavak kwam de thuisploeg snel op gelijke hoogte. Op slag waren het toch weer de bezoekers die op voorsprong kwamen via Bakker. Na rust zorgde Jan Hooiveld voor de 2-2, maar even later maakte Van der Stouw er 2-3 van. In de slotfase schonk invaller Kuurman de ploeg van Jan van Raalte een punt: 3-3.
Genemuiden en Berkum speelden gelijk (foto: Helmich Lubberts)

Ook gelijkspel SVZW

Ook SVZW moest zaterdag genoegen nemen met een punt. Op bezoek bij Buitenpost werden de kansen niet benut en daardoor konden de Friezen na rust een gelijkspel uit het vuur slepen. Smit zorgde in de eerste helft voor de 0-1 en na rust kwam de 1-1 van Schootstra.

DETO onderuit

DETO Twenterand was kansloos bij SDC Putten. Al na een half uur kreeg doelman Van Zaltbommel rood en daarna speelde de ploeg uit Vriezenveen een verloren wedstrijd. Van den Brink, Knul en Thomassen velden het vonnis voor DETO: 3-0. In de slotfase liep ook aanvoerder Wybe Kram tegen een rode kaart aan.
Bekijk hier de uitslagen en stand van de Hoofdklasse B en de statistieken van deze klasse.