Slechte serie Heracles zet door met nederlaag bij hekkensluiter NAC Breda

Heracles Almelo heeft het uitduel bij hekkensluiter NAC Breda vanavond met 2-1 verloren. Daarmee zet de Almelose ploeg de slechte serie door. Vorige week speelde het gelijk tegen PEC Zwolle en woensdag verloor het in de beker van Vitesse.

Het eerste echte gevaar kwam van Peterson. Zijn schot werd echter verwerkt tot hoekschop. Ook Kuwas probeerde het van afstand, hij schoot net naast. Aan de andere kant was het bij de eerste echte kans raak. Ilic werd op de achterlijn niet gestopt en schoot door de benen van Blaswich: 1-0. Een paar minuten voor rust moest Rossmann er geblesseerd af bij Heracles. Het bleef bij 1-0 in de eerste helft.

Heracles beter in tweede helft

Tien minuten na rust werd een voorzet van Breukers van richting veranderd en moest Van Leer redding brengen. Na een uur spelen was het raak. Kuwas kwam op aan de rechterkant, kwam naar binnen en schoot snoeihard de gelijkmaker binnen. Drie minuten later was Peterson dicht bij de voorsprong voor Heracles, maar raakte de paal. Dalmau zag Van Leer redden op een afstandsschot.

Te Vrede maakt winnende

Het leek op 1-1 af te stevenen, maar daar dacht Te Vrede anders over. De spits van de Bredanaars schoot NAC kort voor het einde op 2-1 en dat was ook de eindstand. Heracles blijft door de nederlaag op 20 punten staan.

NAC Breda - Heracles Almelo 2-1

1-0 Ilic (21)

1-1 Kuwas (60)

2-1 Te Vrede (88)

Arbiter: Makkelie

Geel: Van den Buijs, Osman, Kali

NAC Breda: Van Leer; Sporkslede, Koch, Palmer-Brown, Carolina; Reuvers (Verschueren/69), Ilic (Korte/58), Kali; Rosheuvel, Te Vrede, El Allouchi (Van Hooijdonk/89).

Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann (Sama/41), Van den Buijs (Vermeij/89), Van Hintum; Duarte, Osman, Drost (Dalmau/46), Merkel; Kuwas, Peterson.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de eredivisie en hier de statistieken van Heracles na vanavond.

Deel dit artikel: