Peterson na harde overtreding oude bekende Kali: "Geen slechte intenties"

Heracles Almelo verloor vanavond bij NAC Breda en wist al drie duels niet te winnen. De winnende treffer viel vlak voor tijd en dus baalde Kristoffer Peterson na afloop: "Vreselijk teleurgesteld. Als we iets meer geluk en kwaliteit in de afronding hadden gehad, hadden we deze wedstrijd kunnen winnen. En dat je dan zo'n late tegentreffer krijgt is ontzettend teleurstellend."

Peterson speelde een fantastisch begin van het seizoen, maar in oktober wist de topscorer niet tot scoren te komen. Hij was het zelfvertrouwen al en een beetje aan het kwijtraken, maar dat was vandaag terug. "Ja, de trainer zei het ook al, het was vandaag een stuk beter. Ik moet het proces vertrouwen. Met iets meer geluk had ik gescoord vandaag of een assist gegeven. Ik was betrokken bij veel kansen, raakte de paal. Ik zou me zorgen maken als ik niets zou creëren, maar dit is voetbal. Ik heb nu vier duels niet gescoord, je kunt niet altijd scoren. Ik baal vooral dat ik het team niet kan helpen, dat doe ik door te scoren. Hopelijk komen de doelpunten snel terug."

Kali

Peterson lag al eens in de clinch met Anouar Kali in hun gezamenlijke tijd bij FC Utrecht. De huidige middenvelder van NAC sloeg Peterson toen een gebroken kaak op de training. Vanavond haalde Kali de Zweed neer met een snoeiharde overtreding, die ook rood had kunnen opleveren. Peterson daarover: "Ik heb de tackle niet gezien. Ik ben wat licht in m'n hoofd en moest ook overgeven op het veld. Ik wilde het niemand vertellen want ik wilde doorspelen. Ik ken Kali als persoon en ik weet dat hij geen slechte intenties had."

"Die dingen gebeuren in voetbal. Voor de wedstrijd gaven we elkaar nog een knuffel en lachten we samen. Het is inmiddels vier jaar geleden en sindsdien spreken we gewoon elkaar. Hij is een vriend van me. Dat is de geschiedenis en die dingen gebeuren in voetbal", sluit hij af over het voorval.

Deel dit artikel: