Bierfan betaalt 660 euro voor pul op beurs in Enschede

Een aardewerken bierpul uit de jaren '60 is zondagmiddag verkocht voor 660 euro op een beurs voor bierartikelen in Enschede. De pul was één van de top-items van de veiling, maar dit bedrag verraste ook het Grolsch Verzamelaars Gilde.

Honderden mensen snuffelden tussen de viltjes, glazen, bijzondere etiketten, flesjes en andere bierprullaria tijdens de Algemene Brouwerijartikelenbeurs van het Grolsch Verzamelaars Gilde. Het gilde organiseert de beurs voor de vijfentwintigste keer en was daarom te gast bij de bierbrouwer in Enschede.

Knettergek

"Ik begon ooit met een setje van vijf glazen, die kreeg ik van mijn broers voor mijn uitzet toen ik zestien jaar was. Zo langzamerhand groei je er in en dan ga je ook de beurzen af. Er zijn leden verhuisd omdat ze zoveel spullen hadden dat het niet meer in huis paste. Ja, we zijn hier wel een beetje gek in, zeg maar gerust knettergek", vertelt Rob Angenent, voorzitter van het Gilde, vol passie over zijn hobby.

Op de beurs kunnen mensen bij elkaar tussen de spullen neuzen, maar was er ook een heuse veiling.
 
Grolsch Verzamelaars Gilde
Het Grolsch Verzamelaars Gilde werd in 1993 opgericht en telt ongeveer 550 leden. De verzamelaars komen uit heel Nederland en sommigen zelfs van ver daarbuiten.

Ze delen allemaal de passie voor bier en het verzamelen van bierartikelen. In principe van alle brouwerijen, maar Grolsch is toch wel favoriet onder de leden van het gilde.

Deel dit artikel: