Zwak PEC Zwolle onderuit bij promovendus Fortuna Sittard

PEC Zwolle heeft het uitduel bij Fortuna Sittard verloren. In Limburg was de thuisploeg met 3-0 te sterk voor het team van trainer John van 't Schip.

Al na ruim twee minuten was het raak voor de thuisploeg. Stokkers kon vrij aannemen en van afstand de 1-0 binnenschieten. Daarna gebeurde er een tijdje weinig voor beide doelen. Fortuna had meer balbezit en na een half uur kopte Dammers net over uit een vrije trap.

Kansen Van Duinen

De eerste kans voor PEC was er na bijna 37 minuten. Van Duinen schoot echter over. Kort daarna krijg opnieuw een goede kans, maar zag Koselev met zijn voet redding brengen. Kort voor rust leek de bal er via het lichaam van Dammers wel in te rollen voor Zwolle, Koselev pakte de bal echter van de lijn. Aan de andere kant bracht Van der Hart redding op een schot van Semedo. Het bleef bij 1-0 in de eerste helft.

Fortuna sterk na rust

Fortuna kwam goed uit de kleedkamer, kreeg al snel drie hoekschoppen en vijf minuten na rust schoot Hutten op de paal. PEC kwam er daarna iets beter in, maar Flemming zag een schot geblokt worden. Namens Fortuna kon Lamprou net niet goed inkoppen. Na driekwart wedstrijd werd het 2-0. Lam maakte een overtreding en Diemers benutte de gegeven strafschop.

Tweede strafschop

Van 't Schip probeerde iets te forceren door aanvaller Scamacca te brengen voor verdediger Paal. De Italiaans scoorde even later ook, maar die treffer werd afgekeurd vanwege een overtreding. Een paar minuten voor het einde werd het nog erger voor Zwolle. Diemers mocht opnieuw aanleggen vanaf de stip na een domme overtreding van Hamer en faalde opnieuw niet: 3-0. Daar bleef het bij in Sittard.

Fortuna Sittard - PEC Zwolle 3-0

1-0 Stokkers (3)

2-0 Diemers (67/strafschop)

3-0 Diemers (86/strafschop)

Arbiter: Bax

Geel: Lamprou, Hamer

Fortuna Sittard: Koselev; Ciranni, Heerings (Ramirez/73), Dammers, Pinto; Diemers, Smeets (Vidigal/88), Hutten (El Messaoudi/81); Semedo, Stokkers, Lamprou.

PEC Zwolle: Van der Hart; Ehizibue, Lachman (Van den Berg/46), Lam, Paal (Scamacca/74); Namli, Hamer, Bouy (Van Crooij/46), Genreau; Flemming, Van Duinen.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de eredivisie en hier de statistieken van PEC Zwolle na vanmiddag.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle PEC Zwolle Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: