Go Ahead Eagles kan koppositie niet heroveren na nederlaag bij Telstar

Go Ahead Eagles heeft de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie niet kunnen heroveren. Op bezoek bij Telstar ging de ploeg van John Stegeman voor de tweede keer dit seizoen onderuit. Het werd 2-1.

Het meeste gevaar in de beginfase kwam van de thuisploeg en daarbij mocht Go Ahead van geluk spreken dat er geen tegendoelpunt geïncasseerd werd. Springer was met een hard schot dicht bij de openingstreffer en even later ging een inzet van El Idrissi net naast. De gasten uit Deventer hadden wel het meeste balbezit, maar werden een aantal keer verrast in de counter. Ook de derde kans van het duel was voor Telstar, maar Ondaan wist doelman Verhulst niet te passeren. 

Telstar op voorsprong

Na rust kwam Go Ahead goed uit de kleedkamer en kreeg het direct kansen op de 0-1. De grootste was voor Verheydt, maar een kopbal van de spits werd van de achterlijn gehaald. Ook zeilde een volley van Van der Venne net naast. Halverwege de tweede helft viel het doelpunt uiteindelijk aan de andere kant. Scott was attent bij een scrimmage en zorgde zo voor de 1-0. 

Gelijkmaker Verheydt

Go Ahead ging op zoek naar de gelijkmaker en die werd een kwartier voor tijd gevonden door Verheydt, die een hoekschop van Stans binnen kon koppen. Lang konden de Deventenaren niet genieten van de gelijkmaker, want Springer wist namens de thuisploeg in derde instantie de 2-1 op het scorebord te zetten. Uiteindelijk bleek dat de winnende treffer en daardoor verliest Go Ahead Eagles voor de tweede keer dit seizoen. 

Telstar - Go Ahead Eagles 2-1

1-0 Scott (68)

1-1 Verheydt (76)

2-1 Springer (79)

Arbiter: Mulder

Geel: Verheydt

Telstar: Houwen; Lopes Cabral, Van Hulzen, Springer, Brito; Van Heertum, Scott (Najah/81), Korpershoek, Rosheuvel (Lynen/81); Ondaan, El Idrissi.

Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Bosz, Veldmate, Baas; Stans (Pouwels/81), Bakx, Van der Venne; Navratil (Langedijk/64), Verheydt, Dzepar (Van Moorsel/46).

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie en hier de statistieken van de spelers van Go Ahead.

Deel dit artikel: