'De nominatie voor Beste Blues Festival is een eer, een goed duwtje in de rug'

"De nominatie voor het Beste Blues Festival geeft de hele organisatie van Ribs en Blues een duw in de rug", zegt voorzitter Ton Groot Beumer. "Dit betekent dat we goed bezig zijn."

Vanmiddag werd bekend gemaakt dat het Raalter blues festival voor de vierde keer op rij genomineerd is voor de prijs voor het beste festival. In 2015 en 2016 wonnen ze, maar vorig jaar grepen ze naast de prijzen.

Nieuw ronde

Een jury verzamelt informatie van allemaal verschillende festivals in Europa. Het evenement dat het beste uit de verf komt, gaat door naar de publieksronde. "Het is een Engelse club die deze wedstrijd organiseert. Ze vragen aan bijvoorbeeld bands wat ze mooie festivals vinden en zo komen ze aan hun nominaties."

De voorzitter voelt zich vereerd. "Je zet je evenement nationaal en internationaal mooi op de kaart zo. Je wordt in de gaten gehouden en dat voelt goed. We doen ertoe."

A4'tje

Er zitten geen grote geldbedragen aan de winst vast. "Het is een simpele organisatie en ze verdienen er zelf ook geen geld aan, dus wij ook niet. Je wint de eer en je krijgt straks waarschijnlijk een klein A4'tje thuis opgestuurd als je wint."

Het aantal stemmen kan tussendoor niet gecheckt worden. "We gaan natuurlijk wel actie voeren via de PR en onze social media, maar meer kunnen we niet doen. Pas op 10 november weten we wat de uitslag wordt. We zien het wel."

Er kan tot 10 november worden gestemd op de website van European Blues Awards.

Meer over dit onderwerp:
Ribs en Blues Raalte Salland Nominatie Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: