ChristenUnie wil duidelijkheid over mogelijkheden rechtstreekse treinverbinding Twente-Groningen

De ChristenUnie Overijssel wil helderheid over de mogelijkheden van een directe spoorverbinding tussen Twente en Groningen, de zogenoemde Nedersaksenlijn.

Voor de leefbaarheid en de economische ontwikkeling van Noordoost Overijssel vindt de ChristenUnie dat de mogelijkheden van het traject Twente-Groningen onderzocht moeten worden. Onlangs nog pleitten reizigersvereniging Alma en inwoners van Bergentheim voor een rechtstreekse treinverbinding vanuit Twente naar Groningen.

Rapport over de lijn

"De spoorverbinding wordt regelmatig als belangrijk genoemd. Er ligt een rapport over deze lijn. Vanaf Emmen moet er nog een betrekkelijk kort stuk nieuw spoor worden aangelegd", stelt de ChristenUnie in een persbericht.

 

De partij komt morgen bij de begrotingsbehandeling met een motie, die ook gesteund wordt door het CDA en GroenLinks. Daarin staat dat  Overijssel samen met Drenthe en Groningen moet werken aan een gezamenlijke visie op deze spoorverbinding.

De ChristenUnie vindt de lijn naast personenvervoer ook belangrijk voor goederenvervoer en ziet de lijn ook als uitwijkmogelijkheid voor de huidige treinverbinding naar het noorden.

Quick-scan

Het rapport van Witteveen en Bos over de mogelijkheden is positief maar de ChristenUnie wil dat er een nadere toets plaatsvindt en vraagt daarom van het GS om een quick-scan samen met de andere provincies.

Ook in het verkiezingsprogramma van Overijssel bleek onlangs dat een directe treinverbinding tussen Twente en Groningen een doel moet zijn dat de provincie in de komende periode moet nastreven. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: