nieuws

Gaat het deze UT-studenten nu wel lukken: de langste bierkrattenbrug ter wereld

Zaterdag moet hij klaar zijn, de langste bierkrattenbrug ter wereld. Na een half jaar voorbereiding hopen de studenten van de Universiteit Twente het huidige record van 26,69 meter te verbeteren.
De 70 studenten civiele techniek gaan deze week de strijd aan met studenten techniek in Eindhoven en Delft voor de langste overspanning van bierkratten. Het record is in handen van Eindhoven waar ze in 2016 een brug bouwden van 26,69 meter lang.   

Mislukte poging
Een eerdere poging van de Universiteit Twente in 2010 mislukte op het laatste moment. De verbindingen in de brug begaven het toen de ondersteunende steigers werden weggehaald en de brug van 15 meter dreigde in te storten.

Grolsch

De brug mag alleen uit bierkratten bestaan. Gebruik van lijm, spanbanden, steigers is niet toegestaan. "We hebben - heel lief - 9000 kratjes van Grolsch gekregen," aldus Remco van der Kuijlen namens de studenten. "Daar wordt een boog van gebouwd die één uur lang zelfstandig moet blijven staan. In ons ontwerp staan aan weerszijden twee grote torens die zorgen voor contragewicht. We gaan voor een brug met een overspanning van 28 tot 30 meter."
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.