Win-je-Winkel ondernemer Hengelo start stichting ter promotie eigen winkelstraat

Rob Aarninkhof is initiatiefnemer van NiMo. De stichting Nieuwstraat en Molenstraat wil meer reuring in het centrum en hoopt een impuls te geven aan de leegstand in de binnenstad.

Samen met zo'n dertig andere ondernemers in de Nieuwstraat en Molenstraat startte Aarninkhof een kleine maand geleden de stichting NiMo. De winkelstraten willen meer reuring in het centrum, sneller activiteiten opzetten en hopen door de krachten te bundelen meer gemeentelijke subsidies binnen te halen.

tekst gaat verder onder de video

Sneller schakelen

Volgens Aarninkhof verloopt de onderlinge communicatie dankzij de nieuwe stichting een stuk sneller. "Hengelo heeft al enkele stichtingen waaronder een voor het gehele centrum, maar het overleg gaat over veel schijven en verloopt daardoor soms moeizaam. Met een eigen stichting kunnen we sneller schakelen en eerder knopen doorhakken." Door het sneller ontwikkelen van activiteiten hoopt de stichting ook een bijdrage te kunnen leveren aan de leegstand in de binnenstad.

Vlaggenhouders

Een van de plannen van de nieuwbakken stichting is het opzetten van een eigen modeshow, maar voorlopig is het enige wapenfeit van de stichting aluminium vlaggenstokhouders aan de gevel. "Dat hadden we nog niet. Nu kunnen we als winkelstraten gezamenlijk vlaggen."

Win-je-Winkel

Rob Aarninkhof opende op de kop af drie jaar geleden met behulp van het 'Win je Winkel' concept een kunstgalerie en giftshop in de Hengelose binnenstad. Al na een half jaar sloot hij een huurcontract af kon zelfstandig verder. Zijn zaak trekt zo'n 600 bezoekers per week. 

Meer over dit onderwerp:
hengelo Win je winkel stichting Nieuws
Deel dit artikel: