Oldenzaal zet mantelzorgers in het zonnetje met cabaret en lekker eten

Landelijk gebeurt het pas zaterdag, maar in Oldenzaal werd vandaag al stilgestaan bij de Dag van de mantelzorg. Ruim honderd mantelzorgers  kwamen naar een restaurant, waar ze werden vermaakt met cabaret en vooral ook lekker eten.

"Een dag als vandaag is zeker nodig", zegt mantelzorgconsulent Mariët Arts. "De mensen zijn er even tussenuit, kunnen met elkaar ervaringen uitwisselen of gewoon gezellig kletsen. En natuurlijk genieten van het lekkere eten."

Dagelijkse zorg

Dinie Kluitenberg heeft niet meer de dagelijkse zorg voor haar gehandicapte zoon, maar dat is wel lang zo geweest. "Dat was 's morgens vroeg op, verzorgen en op weg helpen. Hij werd dan opgehaald en kwam in de loop van de middag weer thuis. Dan moesten we hem helpen met eten en later naar bed helpen."

Ze vindt het belangrijk om een dag als deze te bezoeken. "Je komt veel lotgenoten tegen. Het is fijn om daar mee te praten. Je komt elkaar niet zo vaak tegen en dan is een dag van de mantelzorg een goede gelegenheid."

Twee stoma's

Inge Nijhuis verzorgt haar man, die twee stoma's heeft. "Ik zorg ervoor dat hij niet in paniek raakt als een stoma los schiet. En dat wil nog wel eens gebeuren. Ik blijf dan kalm en kijk niet weg als er viezigheid vrij komt. Dat ruim ik dan gewoon op."

Een dag speciaal voor mantelzorgers is een goede zaak, vindt Ine. "Zo'n dag is even erg lekker om eruit te zijn en even niet aan stomaplakken te hoeven denken. Het is trouwens sowieso goed voor elkaar in Oldenzaal. Er is een mantelzorgcafé en daar ga ik trouw naar toe."

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Mantelzorg Noordoost-Twente Nieuws
Deel dit artikel: