Korps Mariniers blij met stroopwafels uit Enschede

Het Korps Mariniers is blij met de komst van de 2400 stroopwafels die de Enschedese stroopwafelbakker Ronald Spijk heeft gebakken. Mark Brouwer, kapitein bij de mariniers: "De stroopwafel is een moreel symbool binnen de mariniers".

Minister Ank Bijleveld van Defensie was dinsdag op bezoek bij het korps, dat een oefening houdt in het regenachtige Schotland, en twitterde daarover. Stroopwafelbakker Ronald Spijk uit Enschede stuurde daarop een grappig bedoelde tweet over regenjassen. 

"Ik zag die tweet voorbij komen en las dat hij een stroopwafelspecialist is. Toen ben ik erop ingesprongen en zo is het balletje gaan rollen", vertelt Brouwer.

Symbool

"Geestelijke verzorgers komen altijd bij het Korps Mariniers langs met stroopwafels om het gesprek op gang te helpen. Stroopwafels hebben dus een speciale rol bij het korps. Daarom is deze grap extra leuk", vertelt de kapitein.

Ontvangst

Vanaf morgen kunnen de eerste mariniers hun stroopwafel verorberen. Op de kazerne in Doorn worden de eerste stroopwafels geleverd. "Volgende week neem ik er een hoop mee als ik naar mijn collega's op de Nederlandse Antillen afreis. Zo komen de stroopwafels de komende tijd bij alle mariniers terecht", vertelt Brouwer.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Enschede Korps Mariniers stroopwafels Nieuws
Deel dit artikel: