Twentse kunstenares Bianca Leusink geeft zichzelf bloot

Ze geeft zichzelf bloot. In artistieke zin welteverstaan. De Haaksbergse kunstenares Bianca Leusink geeft namelijk workshops, waarbij ze de deelnemers leert hoe zij hun eigen ‘Bianca Leusink’ kunnen maken. "Ik vind het leuk mijn passie voor kunst over te brengen op anderen."

De eerste sessie wordt maandag 12 november gehouden bij eetcafé De Kornuiten in Haaksbergen.

Ze krijgt regelmatig vragen over haar werk. “Hoe doe je dat? Hoe maak je zo’n schilderij? Welke techniek gebruik je?”, zegt ze. “Ik vind het alleen maar mooi, al die vragen. Beschouw ze als een compliment. In het verleden heb ik daarom weleens workshops gehouden. Maar de laatste jaren kwam het er niet meer van.”

Volle agenda

De reden daarvoor is heel simpel. “Het ontbrak me aan tijd. Ik was namelijk druk met mijn eigen galerie in Ootmarsum. Nu die sinds kort is ondergebracht bij Museum Ootmarsum heb ik ineens ook weer tijd voor creatieve uitspattingen. Waaronder dus het geven van workshops.”

Het formaat waarmee de deelnemers aan de slag gaan is 40 bij 40 centimeter. Vervolgens gaan ze aan de slag met het schilderij onder begeleiding van Bianca, die daarbij versterking krijgt van haar collega Gaby. “Gaby heeft al veel ervaring met de technieken die ik gebruik. Het eindresultaat mogen de deelnemers uiteraard meenemen naar huis.”

Meerdere opties
Na de eerste sessie op 12 november volgen er nog meer workshops. “Er zijn verschillende data beschikbaar. Ook op zondagmiddagen, voor mensen die doordeweeks te druk zijn.”

Groepssessies
Ook is het mogelijk om met groepen deel te nemen. “Als groepsarrangement, of bijvoorbeeld als teambuilding voor een bedrijf. Of op locatie schilderen is ook een optie, waarbij ik naar de gewenste plek toe kom. De mensen kunnen dan individueel hun eigen schilderij maken, maar ook is het mogelijk dat de deelnemers gezamenlijk een groot schilderij voor bijvoorbeeld een bedrijf maken. En ja, ook vrijgezellenfeestjes behoren tot de mogelijkheden.”

Passie
Ze heeft er geen enkele moeite mee om zich bloot te geven en anderen in te wijden in de technieken die ze gebruikt. “Integendeel. Ik vind het alleen maar leuk om mijn technieken en vooral mijn passie voor kunst op anderen over te brengen.”

De workshop op 12 november begint om 19.00 uur. Voor de diverse mogelijkheden zie www.biancaleusink.nl/nieuws.

 

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Haaksbergen Kunst Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: