Wilma van Ingen wordt directeur-bestuurder van woningcorporatie Domijn in Enschede

Wilma van Ingen wordt per 1 januari 2019 de nieuwe directeur-bestuurder van woningcorporatie Domijn in Enschede. Van Ingen volgt Jan Salverda op, die 12 jaar leiding gaf aan Domijn.

Wilma van Ingen maakt bewust de overstap naar een maatschappelijke organisatie: "Ik loop warm voor Domijn én deze sector omdat het werk van de corporaties ertoe doet. Voor huidige en toekomstige bewoners, voor de wijken en dus voor de samenleving. En daar wil ik heel graag een steentje aan bijdragen."

 

Uitdagingen

Van Ingen staat met Domijn voor de nodige uitdagingen: de groep huurders die een zetje in de rug nodig heeft groeit, er is vergrijzing en bevolkingskrimp in Twente, vanuit de overheid volgt de ene wet de ander in rap tempo op, de regeldruk in het werk neemt toe en voor duurzaamheid liggen er ambitieuze doelstellingen die grote investeringen vragen. Deze vraagstukken zorgen ervoor dat het belang van slim samenwerken met collega-corporaties en partners als gemeenten en zorginstellingen steeds groter wordt.

 

Voor huidige directeur-bestuurder Jan Salverda werd het na drie termijnen van vier jaar tijd voor verandering. "Met name de laatste jaren heeft Domijn een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Er staat een flexibele maar ook solide organisatie die klaar is voor de toekomst. En daar ben ik trots op. Ik geloof dat het goed is voor personen en organisaties om zich van tijd tot tijd te vernieuwen. En die tijd is nu aangebroken.?

  

Veel bestuurservaring

Van Ingen werkte voorheen als algemeen directeur bij KPN, de Kamer van Koophandel Oost Nederland en als bestuursvoorzitter bij Nysingh Advocaten en Notarissen. Ervaring in de corporatiesector deed ze op als vicevoorzitter in de Raad van Commissarissen van woningcorporatie Borne tijdens het fusieproces met Welbions.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: