nieuws

Politie legt met actie IronChat beslag op harddrugs, bitcoins en geld

Politie-inval aan de Lankheethoek in Enschede
Politie-inval aan de Lankheethoek in Enschede © Dennis Bakker/News United
De politie Oost-Nederland heeft in de operatie IronChat afgelopen dinsdag beslag gelegd op een enorme hoeveelheid harddrugs, bitcoins en crimineel geld. Ook werden onder meer een 27-jarige man uit Enschede en een 29-jarige man uit Hengelo aangehouden. Dat heeft de politie nu bekend gemaakt. 
Dinsdag liet de politie al weten dat via het afluisteren van cryptofoons een criminele bende was ontmaskerd. Het onderzoek naar de activiteiten van de criminelen spreidde zich uit over meerdere provincies. Naast in Overijssel waren er huiszoekingen en aanhoudingen in Drenthe en Limburg.

Het onderzoek van de politie was er op gericht om de productie en handel in drugs op te rollen, inzichtelijk te maken welke geldstromen er lopen en om crimineel vermogen in beslag te nemen. Daarom is er langere tijd onderzoek gedaan om in beeld te krijgen hoe er gewerkt werd door een groep verdachten.

Enschede en Hengelo

Er kwamen locaties in Enschede, Hengelo, Emmen en Roermond in beeld. Op onder meer de Lankheethoek en de Kolmschotlanden in Enschede locaties viel de politie dinsdag bij woningen binnen, soms met assistentie van arrestatieteams. In totaal werd er meer dan 25.000 euro aan contant geld en bitcoins gevonden. Ook werden dure sieraden en vijf auto’s in beslag genomen.
Verder kwam meer dan vijftig kilo aan harddrugs tevoorschijn, vermoedelijk gaat het om speed en XTC. Ook werd er een machine gevonden die gebruikt kan worden bij de productie van XTC-pillen. In totaal werden vijf mensen aangehouden.

Verdachten

De aangehouden personen zijn een 54-jarige man en een 52-jarige vrouw uit Roermond, een 29-jarige man uit Hengelo, een 27-jarige man uit Enschede en een 27-jarige man uit Emmen.
De verdachten worden gehoord over hun betrokkenheid. Ook zullen in beslag genomen gegevensdragers verder onderzocht worden. De verdachten zitten op dit moment in alle beperkingen, dat betekent dat ze alleen contact met hun advocaat mogen hebben. De politie doet geen verdere mededelingen over deze zaak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.