Zwolle

Knalrode strik om X-gebouw voor nieuwe opening

Het is een opmerkelijk gezicht: een enorme knalrode strik om het X-gebouw van Windesheim in Zwolle. Het gebouw gaat maandag weer open na een verbouwing van ruim een jaar aan de vloerconstructie.
Al meerdere keren moest de hogeschool schuiven met de gewenste datum voor de heropening van het gebouw. Nu is de opening dan echt in zicht en daar kijken studenten en docenten naar uit. "Ik heb er hartstikke veel zin in", zegt Geert Bouw, docent van de journalistiekopleiding.
Het afgelopen jaar werd hard gewerkt aan het verstevigen van de vloerconstructie. De onveilige vloeren kwamen aan het licht nadat een parkeergarage in Eindhoven, met dezelfde constructie, was ingestort. 

Miljoenen euro's

Het kostte Windesheim miljoenen euro's om de vloeren te verstevigen. De onderwijsinstelling heeft aangekondigd dat bedrag te willen verhalen op het aannemersbedrijf Trebbe uit Enschede. 

Ander gebouw

De studenten van onder meer de opleidingen Journalistiek en International Business werden gedurende het jaar in een ander gebouw op de campus ondergebracht. De demontage, het herstel en de montage van de televisie- en radiostudio voor de journalistiekopleiding namen een aantal weken in beslag, maar ook daarvan kunnen studenten en docenten vanaf maandag weer gebruik maken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.