Samen voedsel inzamelen voor de Overijsselse voedselbanken

RTV Oost komt van 7 t/m 15 december opnieuw in actie. Duizenden mensen in Overijssel leven onder de armoedegrens, duizenden kinderen gaan dagelijks zonder eten naar school. Deze mensen zijn aangewezen op de hulp van de voedselbanken, en helaas worden het er elk jaar meer. Daarom komt RTV Oost net als vorig jaar opnieuw in actie! Van 7 tot en met 15 december gaan we weer zoveel mogelijk levensmiddelen inzamelen voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. In 2017 leverde de inzamelactie een recordbedrag van ruim € 371.000 op.

Producten doneren

De voedselbanken hebben een boodschappenbriefje gemaakt met de producten die nodig zijn. Deze levensmiddelen kunnen worden gekocht of afgegeven bij één van de supermarkten die van 7 t/m 15 december inzamelpunt zijn. Om het nog makkelijker te maken kan er ook online een voedselpakket worden gedoneerd op www.rtvoost.nl/voedselbank

 

Een actie organiseren

Mensen, scholen en verenigingen die met een eigen inzamelactie producten van het boodschappenbriefje willen inzamelen kunnen hun actie aanmelden op de website van RTV Oost. Onze verslaggevers komen graag een kijkje nemen en de lokale voedselbank zorgt er dan voor dat de ingezamelde levensmiddelen worden opgehaald.

 

Op www.rtvoost.nl/voedselbank vind je het boodschappenbriefje, de inzamellocaties, een mogelijkheid om online te doneren en een aanmeldformulier voor eigen acties.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: