Twence opent vernieuwde biomassa-energiecentrale en zonnepark

Zonnepark Boeldershoek-West is vanmiddag officieel geopend door prins Carlos de Bourbon de Parme en directeur Marc Kapteijn van afvalverwerker Twence. Het zonnepark van Twence is het grootste in de regio Twente. Samen met de compleet vernieuwde biomassa-energiecentrale produceert het zonnepark genoeg elektriciteit voor bijna 38.000 huishoudens.

De hoeveelheid duurzame stoom en warmte die de biomassa-energiecentrale daarnaast nog produceert, is vergelijkbaar met het aardgasverbruik van 27.000 huishoudens. Het zonnepark ligt net buiten de hekken van het Twence-hoofdterrein en ligt ingeklemd tussen bedrijventerrein Twentekanaal in Hengelo en de A35. Het heeft een totale omvang van 20 hectare, ongeveer 34 voetbalvelden groot. 

De biomassacentrale werd in 2007 gebouwd en moest toekomstproof gemaakt worden. De duurzame energieproductie is dankzij de modernisatie verdrievoudigd. 

Alleen al door de groene warmte uit deze centrale kan tot 2030 jaarlijks het gebruik van ruim 39 miljoen kubieke meter aardgas worden bespaard. De warmte gaat naar de stadsverwarming in Enschede. Er wordt ook gekeken naar levering aan Grolsch en Vredestein.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Hengelo Hengelo Twence Nieuws
Deel dit artikel: