Vijfduizend euro voor het meest uitdagende idee van en voor jongeren uit de grensstreek

Een kleine veertig Duitse en Nederlandse jongeren gaan vanavond de uitdaging met elkaar aan. Wie heeft er de beste ideeën over en voor de toekomst van de grensregio? De winnaar(s) mag zijn of haar idee uitwerken en ontvangt hiervoor een geldbedrag van € 5.000,-.

De Youth Battle kent deelnemers tussen de 16 en 25 jaar. Vanavond worden ze door elkaar gehutseld en op deze manier verwacht het samenwerkingsverband Euregio de beste basis te leggen voor de brainstormsessies.

Kom maar door

"Vanavond moet het ontstaan. Tuurlijk heeft iedereen die meedoet erover nagedacht maar door groepjes te vormen van jongeren die elkaar niet kennen, verwachten we mooie ideeën", aldus initiatiefneemster Stéphanie Woldringh van de Euregio.

Een concert?

"We hebben er ontzettend veel zin in en hopen ook wel een beetje bij elkaar in het groepje te komen. Zo niet is het ook geen probleem, uiteindelijk mag iedereen die wil, meewerken aan het 'gewonnen' idee. Onze plannen? Nou eh, een leuk Euregio popconcert?", aldus de 17 jarige Marie en Teddy, twee vriendinnen uit Enschede.

Geen grenzen

"De jeugd volgt vanavond workshops en gaat pitchen voor het beste idee en wij hopen te verbinden Dit is de eerste keer dat jongeren aan beide zijden van de grens op een actieve manier samenwerken. De avond wordt gehouden bij een softwarebedrijf in Ahaus en we leggen geen beperking op, er zijn geen grenzen. We laten ons verrassen."

"Een zeskoppige jury zal rond half 9 de winnaar van de Euregio Youth Battle bekendmaken. Ik ben heel benieuwd!", aldus een enthousiaste Woldringh.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel:

Reageren