Spreekuur moet studenten Hogeschool Windesheim helpen met financiële vragen

Voor studenten, door studenten. Hogeschool Windesheim opent dinsdag het Financieel Spreekuur, waar studenten met financiële vragen terecht kunnen. "Er wordt veel over financiële problemen gesproken en we horen het ook vaker van decanen."

Studeren, op kamers, boodschappen. Studeren kost geld en als je net op eigen benen staat is het soms lastig om de eindjes aan elkaar te knopen. Ook zijn er zorgen over bijvoorbeeld financiering van de studie als gevolg van de invoering van het leenstelsel. 

Het Financieel Spreekuur moet helpen met die vragen. Studenten van de opleidingen HBO-Rechten en Social Work proberen de studenten te helpen. "Met professionele ondersteuning", zegt een woordvoerder van Windesheim.

"Het is een mooie samenwerking tussen de twee opleidingen. In het latere werk krijgen de rechtenstudenten ook te maken met sociale vraagstukken en andersom. Het is voor studenten dus ook interessant."

De bedoeling is dat de helpdesk elke dinsdagmiddag geopend is. Als blijkt dat er veel animo voor het spreekuur is, kan het Financieel Spreekuur verder worden uitgebreid.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle geld studenten Hogeschool Windesheim Nieuws
Deel dit artikel: