Vernieuwde N34 feestelijk geopend met hardloopwedstrijd en fietstoertocht

De N34 tussen Hardenberg en Coevorden is na een afsluiting van tien weken vanochtend met een open dag feestelijk geopend. Over de provinciale weg kon gefietst en gewandeld worden. Ook was er de 'N34 Loop', een hardloopwedstrijd van vijf kilometer van Ane naar Hardenberg.

Ruim vierhonderd sportievelingen stonden om exact 11.30 uur klaar voor de start. Op de vernieuwde N34, een bijzondere manier om kennis te maken met de verbindingsweg tussen Hardenberg en Coevorden.

Uniek en bijzonder

"We hebben genoten, hoewel er wel veel wind stond, dus zwaar was het wel. Ik loop veel hard maar aan wedstrijden doe ik eigenlijk nooit mee. Maar de N34 Loop die moest ik gewoon meemaken", aldus een enthousiaste  jongedame uit Bergentheim.

Audio: Opening vernieuwde N34

Eerst lopen, dan rijden

"Ik heb lekker snel gelopen. Heerlijk. En ja, ik zal deze weg ook zeker vaak gebruiken om richting mijn werk in Coevorden te gaan", aldus één van de mannen uit de kopgroep. 

N34 Loop (Foto: Esther Rikken)
N34 Loop (Foto: Esther Rikken)

Fietsen op de N34?

De start van de N34 Loop was in Ane en de finish vijf kilometer verderop, in Hardenberg. De hardloopwedstrijd was populair onder de lopers en bijbehorend publiek. De wielertoertocht en de fietstocht voor recreanten daarentegen werd iets minder goed bezocht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel:

Reageren