Oplossing voor verkeersproblemen in Goorse Molenstraat

Er is na jaren gesteggel eindelijk een oplossing gevonden voor de verkeersproblematiek in de Goorse Molenstraat.

Deze verkeersader is voor een deel ingericht als éénrichtingsweg en dat is veel inwoners en ondernemers in Goor een doorn in het oog omdat veel mensen om moeten rijden én sluiproutes kiezen die voor gevaarlijke situaties in andere straten zorgen. De gemeente Hof van Twente heeft nu een stuk grond aangekocht dat zal worden gebruikt om het noordelijke deel van de Molenstraat door te kunnen trekken en te laten aansluiten op de DJ Bunschotenstraat. Voor het overige deel zal de tweerichtingssituatie dan in ere worden hersteld.

Half miljoen euro

Op de grond, die is aangekocht voor iets meer dan een half miljoen euro, stond vroeger het bedrijf van slachtafvalverwerker Bouwens. Nu de gemeente eigenaar is kan volgens wethouder Harry Scholten, vrij snel begonnen worden met de aanleg van de nieuwe weg. "We moeten nog met een projectontwikkelaar om tafel die ook belanghebbend is maar daarmee verwacht ik geen problemen. Als het meezit kunnen de plannen volgend jaar gerealiseerd worden.

Sensatiezoekers

Paul Reef van het actiecomité 'Help Goor de Molenstraat door' is ook blij dat er nu eindelijk een oplossing is gekomen. "Het geeft aan dat het protest wel degelijk zin heeft gehad. We gingen op 11 juni van het vorig jaar met meer dan 100 voertuigen naar het gemeentehuis en zorgden er met lawaai voor dat wethouder Scholten naar buiten kwam om te kijken wat er aan de hand is. Hij noemde ons toen sensatiezoekers maar uiteindelijk was dat wel het begin van de zoektocht naar de oplossing."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: