Isala Zwolle lanceert app over vruchtbaarheid en zwanger worden

Een nieuwe app die stellen begeleidt in de weg naar een zwangerschap. Niet uniek, maar de app die het Fertiliteitscentrum van Isala Vrouw-kindcentrum vandaag lanceert is wel een aanvulling op wat er tot nu toe bestaat. "Omdat het een persoonsgerichte berekening van de zwangerschapskans biedt", vertelt gynaecoloog Gijs Teklenburg.

'Isala Zwanger worden' is ontwikkeld door medisch specialisten. Vrouwen krijgen onder meer inzicht in hun cycluskalender en vinden er handige tips, feiten en fabels over zwanger worden. Ook kan de kans op zwangerschap zelf berekend worden met de app.

Vruchtbaarheidsproblemen

Vruchtbaarheid is voor één op de zes paren niet vanzelfsprekend. In het kader van de Europese Week van de Vruchtbaarheid - deze week - vraagt het Isala Vrouw-kindcentrum met de app aandacht voor vruchtbaarheid. 

"De mogelijkheid om de kans op zwangerschap zelf te berekenen - de zogenoemde Hunault-score - wordt als zeer waardevol beoordeeld", zegt Teklenburg. "Deze module is in een groep gebruikers getest en de ervaringen zijn heel positief."

Informatie

"Dankzij de app krijgen paren met een kinderwens informatie over gezond zwanger worden en het optimaliseren van de natuurlijke zwangerschapskansen. Leefstijladviezen en informatie over de menstruatiecyclus en de vruchtbare periode zijn cruciaal."

"De app voorkomt daarbij dat paren langer blijven proberen om op natuurlijke wijze zwanger te raken, terwijl de kans klein is dat dit zonder medische hulp lukt. We weten dat paren vaak lang in onzekerheid leven over hun vruchtbaarheid."

"Goede informatie en advies over vruchtbaarheid en spontane zwangerschapskansen helpt hen om met vertrouwen af te wachten of om juist eerder verwezen te worden naar een gynaecoloog. Ons team ziet het als haar verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat goede informatie direct beschikbaar is voor mensen met een kinderwens."

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Isala baby zwangerschap Nieuws
Deel dit artikel: