Puppy Kees uit Zwolle na operatie in Italië weer kiplekker

Puppy Kees is weer thuis in Zwolle. Nadat hij in Italië een hartoperatie onderging, voelt hij zich weer kiplekker: "Het is nu al een wereld van verschil", vertelt het opgeluchte baasje Barbara ter Beke.

Zeldzame hartafwijking

Kees lijdt aan een zeldzame hartafwijking die bijna nergens te behandelen is: "Door de ziekte kan zijn hart wel 500 slagen per minuut slaan, daar slikte hij dertien medicijnen per dag voor. Pillen die eigenlijk voor mensen bedoeld zijn."

Een dierenarts in Italië is de enige in Europa die gespecialiseerd is in dit soort afwijkingen, maar de operatie kostte €4000. 

Crowdfundingsactie

Daarop startten baasjes Barbara ter Beke en Gerben Hoetink een crowdfundingsactie: "Dat was een ideetje van de dierenarts. Omdat we al voor de operatie veel geld kwijt waren aan medicijnen, moesten we een creatieve manier bedenken om Kees in Italië te kunnen laten opereren."

De kleine labrador kreeg veel steun want binnen dertien dagen was het beoogde bedrag binnen: "De actie ging een eigen leven leiden en zodoende hadden we binnen de kortste keren het bedrag bij elkaar", vertelt Ter Beke.

Helemaal de oude

Afgezien van wat kale plekken op zijn vacht, is Kees weer helemaal de oude: "Het is nu al een wereld van verschil: hij is fitter, blijer, rustiger, zijn hartje klopt goed en als het goed is, kan hij net zo lang mee als iedere andere labrador."

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: