PEC Zwolle verliest ook van Willem II, vierde duel op rij zonder zege

PEC Zwolle heeft voor de tweede keer op rij verloren. In Zwolle was Willem II met 3-2 te sterk. Het was alweer de vierde wedstrijd op rij zonder zege voor de Zwolse ploeg.

Bij de eerste de beste kans was het direct raak voor Willem II. Dankelui kopte raak: 0-1. Na ruim een kwartier kwam de voorzet van de andere kant en maakte Sol al de 0-2. Zwolle had daarna vooral balbezit, maar creëerde niets.

Zwolle beter in de wedstrijd

Pas tien minuten voor rust was er het eerste wapenfeit. Van Duinen kopte in de handen van Wellenreuther. Even later probeerde de aanvaller het opnieuw, maar vond de doelman weer op zijn pad. En ook Van Crooij stuitte op de keeper. Zwolle scoorde niet in de eerste helft en dus bleef het 0-2.

Tijdelijke staking

Een paar minuten na rust probeerde Van Duinen het vanaf randje zestien. Dit keer schoot hij net naast. Bouy kreeg de beste kans, maar ook hij scoorde niet. Scheidsrechter Martens legde het spel tien minuten na rust even stil omdat er voorwerpen op het veld werden gegooid. Na een paar minuten werd er weer gespeeld.

Twee treffers in vier minuten

Direct nadat de bal weer rolde werd het gelijk. Ehizibue vond Van Crooij en die maakte zijn vierde van het seizoen. Aan de andere kant werd de marge direct weer twee. Sol maakte zijn tweede.

Geen gelijkmaker

Van 't Schip wisselde aanvallend en dat leverde bijna een treffer op, maar de bal werd van de lijn gehaald. Sol tikte naast namens Willem II en Flemming schoot over. Even later wist hij wel te scoren met het hoofd en dus was de spanning weer terug. Diep in blessuretijd was Hamer dicht bij de 3-3, maar zijn vrije trap eindigde op de lat en dus bleef het bij 2-3.

PEC Zwolle - Willem II 2-3

0-1 Dankerlui (9)

0-2 Sol (16)

1-2 Van Crooij (62)

1-3 Sol (67)

2-3 Flemming (81)

Arbiter: Martens

Geel: Ehizibue, Namli, Dankerlui

PEC Zwolle: Van der Hart; Ehizibue, Lam, Lachman (Scamacca/69), Paal; Hamer, Flemming, Bouy (Dekker/69); Namli, Van Duinen, Van Crooij.

Willem II: Wellenreuther; Lewis (Saddiki/69), Meißner, Heerkens, Palacios (McGarry/57); Anita, Llonch, Crowley; Avdijaj, Sol, Dankerlui.

Bekijk hier de stand en het programma in de eredivisie en hier de statistieken van de spelers van PEC.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
PEC Zwolle Zwolle Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: