Invallers bezorgen Go Ahead Eagles zege op FC Dordrecht na achterstand

Go Ahead Eagles heeft een belangrijke zege geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg kwam op achterstand tegen FC Dordrecht, maar boog dat, in blessuretijd, om naar een zege: 2-1. Beide doelpunten kwamen van invallers.

De eerste grote kans was na een ruim kwartier voor Verheydt. De spits schoof echter voorlangs. Navratil wist even later Dzepar net niet te bereiken en rechtsback Lelieveld probeerde het met een schot, maar dat ging over.

Voorsprong Dordrecht

Het doelpunt viel echter kort voor rust aan de andere kant. Jeremy Cijntje tikte bij de tweede paal binnen na een voorzet van Stankov. Bakx ging namens voor Go Ahead voor de gelijkmaker, maar Janssen pakte zijn schot. Go Ahead kwam niet tot scoren en dus ging Dordrecht met een voorsprong richting thee.

Verhulst belangrijk

Stegeman greep in en bracht Van Moorsel en Langedijk aan het begin van de tweede helft. Dordrecht werd gevaarlijk via Smith, maar Verhulst bracht redding. Even later moest hij dat weer twee keer doen en ontsnapte de thuisploeg aan de 0-2. Verheydt was even later erg dicht bij de gelijkmaker met een schot uit de draai, maar Janssen bracht fraai redding.

Invaller zorgen voor winst

Een kleine twintig minuten voor tijd was het wel raak. Julius Bliek maakte koud in het veld de 1-1 met zijn hoofd. Dordrecht leek kort voor het einde op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd geannuleerd vanwege buitenspel. De winnende kwam er toch, maar aan de kant van Go Ahead. Invaller Langedijk maakte in blessuretijd de 2-1 en bezorgde Go Ahead dus alsnog de zege.

Go Ahead Eagles - FC Dordrecht 2-1

0-1 Cijntje (41)

1-1 Bliek (72)

2-1 Langedijk (90+4)

Arbiter: Bax

Geel: Timmermans, Veldmate

Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Bosz, Veldmate, Baas; Stans (Van Moorsel/46), Bakx (Bliek/70), Van der Venne; Navratil, Verheydt, Dzepar (Langedijk/46).

FC Dordrecht: Janssen; Stankov, Montsma, Breedijk, Peijnenburg, Ormonde-Ottewill; Kok, Timmermans (Haydari/76), Smith (Green/80); Cijntje (Schets/83), Zamouri.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie en hier de statistieken van de spelers van Go Ahead.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: