FC Twente lijdt bij FC Den Bosch derde nederlaag van het seizoen

FC Twente heeft de derde nederlaag van het seizoen geleden in de Keuken Kampioen Divisie. In de topper bij FC Den Bosch ging het met 2-1 onderuit.

De thuisploeg was het meest dreigend in de openingsfase. Van der Winden raakte de lat en kort daarna moest Drommel redding brengen. Na een kleine twintig minuten kwam Den Bosch dan ook op voorsprong. Beltrame scoorde fraai achter zijn standbeen langs: 1-0. Vijf minuten later kopte Velkov al de 2-0 binnen nadat Drommel de bal niet goed weg kon werken en de verdediging niets deed.

Aansluiting Boere

Boere dacht de aansluitingstreffer binnen te koppen, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel. Even later scoorde hij wel en bracht daarmee de spanning terug. Boere was even later ook dicht bij de gelijkmaker, maar schoot naast. Het bleef in de eerste helft bij 2-1.

Rood Velkov

Den Bosch kwam goed uit de kleedkamer en Beltrame was dicht bij de derde voor die ploeg, maar hij schoot net naast. Aan de andere kant deed Beltrame dat ook uit een vrije trap. Een klein kwartier voor het einde moest Den Bosch met tien man verder. Velkov kreeg zijn tweede gele kaart en moest vertrekken.

Late kans Hölscher

Twente profiteerde niet echt van de man meer situatie. Toch was er in blessuretijd een goede kans. Doelman Van der Steen tikte een schot van Hölscher echter uit de kruising. Ook Oosterwijk probeerde het nog, maar zag de doelman redden op zijn kopbal. Het bleef bij 2-1 en dus was er de derde nederlaag voor FC Twente.

FC Den Bosch - FC Twente 2-1

1-0 Beltrame (19)

2-0 Velkov (24)

2-1 Boere (32)

Arbiter: Van Boekel

Geel: Ramos, Van der Winden, Espinosa

Rood: Velkov (77/2x geel)

FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl, Kersten, Velkov, Van der Winden; Brouwers (Felida/76), Holla, Verbeek, Bouyaghlafen (Marchioni/83); Beltrame, Sappinen (Vaisanen/78).

FC Twente: Drommel; Ramos, Bijen, González, Ricardinho (Maria/82); Smith, Espinosa, Hölscher; Cantalapiedra, Boere, Zekhnini (Oosterwijk/75).

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie en hier de statistieken van de spelers van FC Twente.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: