Vrouwen Oranje zetten grote stap richting WK met thuiszege op Zwitserland

De Nederlandse voetbalsters hebben een grote stap gezet richting het WK van volgend jaar. Oranje won in eigen huis de eerste van de dubbele van finale van de play-offs tegen Zwitserland met 3-0

Bij Oranje was er basisplaats voor Anouk Dekker uit Wierden. Zij speelde haar 75e interland en deed dat als aanvoerder. Lieke Martens was al vroeg bij de 1-0, maar haar inzet met de borst eindigde op de kruising. Jackie Groenen probeerde het met een schot, dat ging naast. Na een half uur was de middenvelder nog dichterbij, opnieuw mikte ze net aan de verkeerde kant van de paal. Shanice van de Sanden schoot nog over en dus bleef het 0-0 in de eerste helft.

Drie treffers na rust

Waar het in de eerste helft niet lukte, was het kort na rust wel raak. Voormalig Twente-speelster Sherida Spitse schoot raak uit een vrije trap. Na een uur mocht Jill Roord uit Oldenzaal haar entree maken door een blessure bij Groenen. Tien minuten later werd het 2-0. Dit keer was het Martens die scoorde. Tien minuten voor het einde was het beslist. Miedema schoot de 3-0 binnen. Kort voor het einde mocht ook Twente-speelster Renate Jansen haar entree nog maken. Aan de score veranderde niets meer.

Dinsdag is de return in Zwitserland. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor het WK van komende zomer in Frankrijk.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: