nieuws

Ronald uit Enschede bezorgt honderden ‘twitterstroopwafels’ bij Korps Mariniers

Korps Mariniers krijgen stroopwafels na twittergrap
Korps Mariniers krijgen stroopwafels na twittergrap © ANP / Olaf Kraak
Het begon allemaal met een bijdehante opmerking op Twitter, of de mariniers genoeg regenjassen hadden voor een oefening in Schotland. Regenjassen genoeg maar geen stroopwafels, was het antwoord van Korps Mariniers. En dus moest de Enschedese stroopwafelbakker Ronald Spijk aan het werk.
Na drukke tijden, waarin hij een enorme hoeveelheid stroopwafels bakte koerste hij vandaar richting Doorn. Daar namen de Mariniers de inmiddels beroemde 'twitterstroopwafels' in ontvangst.
Ronald: "Allemaal blije gezichten, goede reacties. Als je iemand blij kan maken is het mooi en als je 2.400 mensen blij kan maken: hoe mooi is dat?"
2400 stroopwafels bezorgd bij Korps Mariniers
Eerder liet Spijk al weten dat hij het echt ging doen en ondanks het vele werk heeft hij er geen spijt van gehad. "Het was absoluut de moeite waard. Als het weer moet gebeuren dan doe ik het. Maar niet te vaak, want ik moet ook nog wat verdienen", zegt hij lachend.
Helemaal met lege handen naar huis ging hij niet: hij kreeg een winterjas met achterop de boodschap Make Stroopwafels, Not War en een speciale 'mariniers coin'. Dat is een metalen munt met daarin een afbeelding.
Ronald met zijn 'make stroopwafels not war'-jas
Ronald met zijn 'make stroopwafels not war'-jas © ANP / Olaf Kraak
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.