SC Genemuiden verliest bij ACV en ziet die ploeg eerste periode pakken

SC Genemuiden heeft vanmiddag het duel bij ACV met 3-1 verloren en zag de thuisploeg daarmee de eerste periode in de hoofdklasse pakken.

Het was een aantrekkelijke openingsfase met al na vier minuten de 1-0 van Van der Heide en drie minuten later de gelijkmaker via Velda. Eleveld en Schrijver kregen daarna kansen namens de thuisploeg, maar vonden doelman Huiskamp op hun pad. Genemuiden kwam beter in de wedstrijd en kreeg kansen via Hooiveld en Kavak, maar het bleef bij 1-1 in de eerste helft. 

Spannende tweede helft

Ook de tweede helft begon met enkele kansen. Dit keer gingen ze er niet in. Schrijver en vooral Van der Heide kregen kansen, maar scoorden niet. Aan de andere kant plaatste Kavak de bal op het dak van het doel. Hagenauw was dicht bij de 2-1 en Hooiveld bij de 1-2. Het doelpunt kwam er echter voor ACV. Oud-prof Sanoh kopte de thuisploeg op voorsprong. Kavak en Velda probeerden uit vrije trappen de gelijkmaker te forceren en Van der Heide kreeg een kans op 3-1, maar scoorde niet. Hagenauw deed dat in blessuretijd wel tegen zijn oude ploeg en bezorgde ACV daarmee de zege en de eerste periode.

Bekijk hier de stand en het programma in de hoofdklasse en hier de statistieken van Genemuiden na vandaag.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: