Veel bezoekers bekijken videoprojecties op Oude Hengelose Watertoren

De projecties op de Oude Hengelose Watertoren hebben vanavond veel bezoekers getrokken. Een kwartier lang werd de geschiedenis van de stad Hengelo en van de watertoren op de toren geprojecteerd in 2D en 3D.

Met behulp van enorme beamers werden in het donker bewegende beelden op de buitenmuren van de watertoren geprojecteerd, ondersteund door geluidseffecten en muziek.

Verhaal van de toren

De projecties vertelden het verhaal van de toren, dat begon in de negentiende eeuw. Fabrikanten, inwoners en de brandweer van Hengelo zaten toen verlegen om een goed werkende stadswaterleiding. Met de bouw van de watertoren trad het leidingnet in werking.

De toren was ruim een halve eeuw de primaire watervoorziening van Hengelo, totdat de toren beschadigd raakte in de Tweede Wereldoorlog. Toen Hengelo ook nog werd aangesloten op het landelijk waternet, nam de functie van de toren steeds verder af. In 2000 werd gestopt met het gebruik van de toren.

Kunstvorm

Het projection mapping, zoals de kunstvorm wordt genoemd, werd uitgevoerd door creatief technoloog Rense Notenboom en grafisch vormgever Maarten Mensink uit Hengelo. De begeleidende muziek werd gecomponeerd door zes studenten van de opleiding Media Music van ArtEZ.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Hengelo Kunst Watertoren artez Regio Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: