nieuws

Gary Hekman kraakt huidige marathonschaatsen: "Naar ploegen met vier schaatsers"

Gary Hekman baalt van de huidige situatie in het marathonschaatsen. De Kampenaar ziet dat de grote ploegen de macht grijpen en dat de spanning daardoor verdwijnt. Hij deed vanmiddag zijn verhaal in De Oosttribune op Radio Oost.
"Er zijn gewoon hele grote ploegen met veel mensen op papier. Dat is het verschil. Een kleine ploeg met een relatief laag budget met zes rijders gaat nooit kunnen aantreden tegen een machtsblok van dertien man. De kwaliteit van de trainingen wordt gewoon zo hoog gelegd door de grote ploegen", steekt hij van wal.

Goed rijden of winnen

"Ik vind het heel mooi dat een kleine ploeg als Bouwselect gewoon echt goed rijdt. Alleen goed rijden en voor de overwinning meedoen zit gewoon een heel groot verschil tussen en dat wordt nu eigenlijk heel erg in de hand gewerkt de laatste jaren."

"Nadelig voor mezelf"

Hekman preekt niet voor eigen parochie, maar voor de sport: "Kleinere ploegen zou heel nadelig voor mezelf zijn omdat ik gesteund wordt in een grote ploeg maar als we naar teams van bijvoorveeld vier man zouden gaan, zou dat de marathonsport heel erg ten goede doen. Dat is compleet nadelig voor mezelf, want ik heb ineens geen team meer waarop ik kan leunen, maar voor de sport zou het veel beter zijn."

Vrienden en vijanden

"Als je op de fiets ziet tijdens trainingen heb je heel veel tijd en heel veel dingen waar je over kan nadenken. Dit soort dingen komen bij mij dan op. Ik steek het niet onder stoelen of banken. Ik zeg altijd wat ik denk. Ik zal er vrienden mee maken en veel vijanden mee maken. Maar ik denk dat je met ploegen van vier veel mooiere wedstrijden krijgt", sluit hij af. In de audio het hele fragment.
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.