KNIL-veteraan Abe Paliama (93) uit Wierden krijgt onderscheiding

De KNIL-veteraan Abe Paliama (93) uit Wierden heeft gisteren een onderscheiding gekregen. De onderscheiding werd uitgereikt door de directeur van het Veteraneninstituut en Kolonel der Jagers Ludy de Vos. 

In totaal werden er 15 onderscheidingen uitgereikt op een bijeenkomst in Doorn. Acht onderscheidingen werden uitgereikt aan nog levende veteranen en zeven aan nabestaanden. 

Paliama

De 93-jarige Wierdenaar kreeg een medaille en oorkonde. Paliama zou begin november naar zijn dochter gaan in Kuala Lumpur, maar besloot de reis te annuleren toen hij hoorde dat hij een onderscheiding zou krijgen. 

Paliama ging in juni al mee naar de Ridderzaal in Den Haag, waar hij een ontmoeting had met de koning en met de regering.

Erkenning en waardering

Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Hans van Griensven schrijft op de website van stichting Maluku4Maluku, die zich inzet voor eerherstel en financiële genoegdoening voor de Knil-militairen, dat de veteranen eindelijk de aandacht krijgen die zij verdienen. 

'Erkenning en waardering verjaren niet; een klein gebaar met een grote impact. Juist een dag als vandaag doet ons dat weer realiseren', schrijft van Griensven over de bijeenkomst. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Almelo Wierden Nieuws
Deel dit artikel: