X-gebouw van hogeschool Windesheim officieel heropend

Gebouw-X van Windesheim is sinds vandaag weer open voor studenten. Met het doorknippen van een grote rode strik door studente Lisa Abeling is het gebouw officieel heropend.

Docenten konden afgelopen week alweer hun intrek nemen in het pand, tijdens de tentamenweek. Het gebouw was sinds oktober vorig jaar gesloten, omdat de veiligheid van de vloeren niet gegarandeerd kon worden. De vloerconstructie van het pand in Zwolle was dezelfde als de vloer van de deels ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport.

De ruim vierduizend studenten en de docenten werden afgelopen jaar ondergebracht in de anderen gebouwen van hogeschool Windesheim. Dat leverde veel overlast op voor studenten en docenten. Roosters werden onregelmatig en er moest vaak van lokaal gewisseld worden.

Claim

De kosten voor het herstel van de vloeren bedraagt 4,5 miljoen euro. Windesheim heeft aannemer Trebbe verantwoordelijk gesteld voor de constructiefout.

Bestuurder Hagoort van Hogeschool Windesheim vertelt dat het nog wel een poos duurt voor er duidelijkheid komt over de claim. "Het wordt iets van de lange adem, want Trebbe accepteert de claim niet en probeert dat weer te verhalen op andere partijen. Het kst heel veel uitzoekwerk en juridisch onderzoek voor daar duidelijkheid over komt. Ondertussen wil je als Hogeschool verder, vandaar dat wij de kosten eerst voorschieten."

Bol-ankers

Met 7800 bol-ankers is de vloer verstevigd en is het veilig om het gebouw weer te gebruiken. Om bij de constructie stil te staan zijn er 7800 gebakjes gemaakt voor de heropening.

Voor de studenten en docenten is officiële dag heel belangrijk. Lisa Abeling die de opening heeft verricht is blij dat ze haar laatste studiemaanden kan afmaken in X. "Het is het mooiste en modernste gebouw van de Campus. Het afgelopen jaar verhuis je veel, nu hebben we allemaal weer onze eigen plek in het gebouw. Dat is fijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Windesheim Gebouw X Nieuws
Deel dit artikel: