Fataal misdrijf Wierden houdt gemoederen volop bezig: wat is er gebeurd met omgebrachte ondernemer?

Het is de grote vraag die Wierden nu al het hele weekeinde bezighoudt. Hoe kan het dat een gepensioneerd ondernemer, geliefd bij alles en iedereen, door geweld om het leven komt? In het dorp doen intussen allerlei verhalen de ronde: onder meer dat er in het huis van het slachtoffer een steekwapen zou zijn gevonden.

Het was een medewerkster van de thuiszorg die vrijdagmiddag alarm sloeg omdat ze het huis niet in kon. In de woning werd vervolgens het ontzielde lichaam van de bewoner ontdekt. Omdat de politie ernstig rekening houdt met een misdrijf, hebben forensisch experts het hele weekeinde het huis minutieus onderzocht.


Steekwapen
Een bewoner van de aangrenzende woonwijk weet te vertellen dat in de woning een steekwapen zou zijn gevonden.

Ondernemer in ruste

De 71-jarige Wierdenaar was ondernemer in ruste. Nadat zijn schoonvader Willem van Hulst in 1964 met pensioen ging, besloot hij om samen met zijn schoonzoon het bedrijf Hewi Slangen op te richten, gespecialiseerd in hydraulische slangen voor industriële toepassingen. Medio vorig jaar werd het verkocht aan Flowtech Fluidpower PLC. Het hoofdkantoor verhuisde daarop van Wierden naar Deventer.


'Altijd mop klaar'

De omgebrachte Wierdenaar was geliefd onder collega-ondernemers in zijn woonplaats. “Als je ‘m sprak, was hij altijd vrolijk. Had altijd een mop klaar die hij met veel plezier vertelde. Iemand waarvan je dacht: zo’n leven zou ik ook wel willen”, zegt een Wierdense middenstander.

Maar nadat zijn echtgenote circa zeven jaar geleden overleed, woonde de ondernemer alleen in de woning aan de rand van Wierden, grenzend aan de plek waar de A35 overgaat in de N35. Met wat kleinvee rond zijn woning. Zijn zoon en dochter zijn al lange tijd geleden uitgevlogen.

Middenin de samenleving
De zakenman stond middenin de samenleving. Was onder meer beschermheer van het Algemeen Wierdens Mannenkoor, dat onder meer in zijn bedrijfspand vergaderingen hield. Maar met de verkoop van zijn onderneming legde de ondernemer zijn functie neer.

De grote vraag die Wierden nu bezighoudt: wat is er in die laatste momenten gebeurd in de woning van het slachtoffer? Heeft zijn dood wellicht te maken met de mannen die zich enkele dagen voordien verdacht in de buurt van zijn huis ophielden, zoals buren zagen? Of heeft de zakenman wellicht een inbreker overlopen?


Gesprek van de dag
Het is het gesprek van de dag. In ondernemend Wierden, op de sportvelden, tijdens de traditionele aftrap voor het carnavalsseizoen. De collega-zakenman: “Het was een enorme correcte kerel. Zelf vermoed ik dan ook dat het niets te maken heeft met obscure zaakjes, maar dat hij bijvoorbeeld een of meerdere inbrekers heeft overlopen. Want zeker na de verkoop van zijn bedrijf hadden we wel het idee dat hij goed bij kas zat.”


Getuigenoproep
De politie heeft intussen een getuigenoproep gedaan. En intussen speurt heel Wierden mee. In een poging dat het mysterie rond hun geliefde plaatsgenoot kan worden ontrafeld. “Via allerlei groeps-appen hier in Wierden houden we elkaar op de hoogte en proberen we te achterhalen of iemand wellicht iets verdachts heeft gezien. In de hoop dat de politie deze afschuwelijke moord zo snel mogelijk kan oplossen.”

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
wierden moord Nieuws
Deel dit artikel: