nieuws

Drentse wooncorporatie Woonconcept mag bouwen in Steenwijk

Directeur Nicole Peters van Woonconcept blij met ontheffing
Directeur Nicole Peters van Woonconcept blij met ontheffing © UpNorth
De Drentse wooncorporatie Woonconcept heeft van de overheid ontheffing gekregen voor de bouw van sociale woningen in Steenwijk.
Dat betekent goed nieuws voor de bewoners van Steenwijk die een betaalbare eengezinswoning in de huursector zoeken. Met de gemeente Steenwijkerland is afgesproken dat de nieuwbouw de verouderde huurwoningen moet gaan vervangen.
Woonconcept mag bouwen in Steenwijk met als doel het aantal sociale woningen in de gemeente Steenwijkerland gelijk te houden.

Ontheffing

Een vanzelfsprekendheid is de sociale woningbouw door Woonconcept in Steenwijk niet. Het werkgebied van wooncorporaties is sinds 2016 verdeeld in woningmarktregio’s. Woonconcept mag daardoor in principe allen nog nieuwe woningen bouwen in de woningmarktregio waartoe ze behoren en dat is de regio Drenthe. Maar voor Steenwijkerland kreeg de woningstichting uit Meppel een ontheffing van die beperking. 
Wethouder Scheringa van de gemeente Steenwijkerland is tevreden met de ontheffing: "Woonconcept kan daardoor samen met andere corporaties in onze gemeente de vraag naar sociale huurwoningen van onze bewoners beantwoorden. De nieuwbouw van betaalbare woningen is iets waar het college zich de komende jaren hard voor gaat maken."
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.