nieuws

Spannende dagen voor Orkest van het Oosten, krijgt Het Gelders Orkest ook subsidie?

Orkest van het Oosten
Orkest van het Oosten © RTV Oost
Het worden een paar spannende dagen voor het Orkest van het Oosten en Het Gelders Orkest. Woensdag wordt bekend of Provinciale Staten van Gelderland, in navolging van Overijssel, een subsidie van bijna een miljoen euro toekent aan de orkesten.
De fusieorganisatie ontvangt momenteel € 350.000 per jaar. De subsidie zal onder meer worden besteed aan het ontwikkelen van nieuwe programma's, het bereiken van publiek dat niet zo vaak in de concertzaal komt en aan projecten op het gebied van educatie, participatie en talentontwikkeling.

Blij
Kees Meijer, directeur van het Orkest van het Oosten, is blij dat Overijssel al een subsidie van 950.000 euro uitkeert. “Wij zijn erkentelijk dat de Provinciale Staten het belang zien van een goede orkestvoorziening voor beide provincies en ervaren dit als een prettige steun in de rug."
Directeur Wiebren Buma van het Gelders Orkest hoopt ook op steun van Gelderland. “Indien ook de Gelderse Staten een positief besluit nemen dan kunnen we volle kracht vooruit met het vorm geven aan de nieuwe organisatie en het ontwikkelen van verrijkende programma’s voor de inwoners van Gelderland en Overijssel”, aldus Buma.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.