nieuws

Ruwbouw nieuwe stadskantoor Hengelo bijna klaar: projectmanager vlogt over vorderingen

Voor de kerst is de ruwbouw van het nieuwe stadskantoor klaar. Gemeentelijk projectmanager Sander Schilstra houdt Hengelo met z'n vlogs op de hoogte.
'Daar is de vlogger weer', krijgt Sander Schilstra geregeld te horen als hij met z'n mobieltje over de bouw loopt en de laatste ontwikkelingen in spraak en beeld vastlegt. Schilstra is in dienst van de gemeente Hengelo en één van de projectmanagers van de nieuwbouw van het stadskantoor.
Hij houdt z'n collega's op het tijdelijke stadskantoor met een vlog op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. "Het enige dat ik kon bedenken om de collega's aan de Hazenweg te betrekken bij het bouwproject was het maken van filmpjes waarin ik uitleg wat we aan het bouwen zijn. Het is eens wat anders dan af en toe een nieuwsbrief."
Bouwvlog 7 van Sander Schilstra

Duizend keer bekeken

Schilstra heeft ondertussen al zeven vlogs gemaakt. Bijvoorbeeld over de renovatie van het bestaande stadhuis, het uitzicht vanuit de torenkraan en over nieuwe vloeren en verwarming.
Niet alleen collega's van Schilstra volgen met veel belangstelling de vloggende projectmanager, ook de burgers van Hengelo weten de filmpjes van Schilstra te waarderen. "De laatste vlog is zo'n duizend keer bekeken, mensen vinden het schijnbaar leuk om te zien wat er op de bouw gebeurt."

Zeshonderd ambtenaren

Voor de kerst is het zware betonwerk klaar en een maand later wordt het hoogste punt bereikt. Het nieuwe stadskantoor en het gerenoveerde stadhuis zijn straks met elkaar verbonden en zullen jaarlijks ongeveer 100.000 bezoekers ontvangen. De verwachting is dat op 1 november 2019 beide gebouwen, die onderdak bieden aan zo'n 600 ambtenaren, worden opgeleverd. 
Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.