Studenten kunnen met financiële vragen terecht op spreekuur Windesheim

Studenten van Hogeschool Windesheim in Zwolle kunnen vanaf nu elke dinsdagmiddag vragen stellen over hun financiële zaken tijdens een speciaal spreekuur.

Ze kunnen daar informatie krijgen over bijvoorbeeld zorg- en huurtoeslag, maar ook over de studiefinanciering en hoe ze moeten omgaan met het leenstelsel. Vooral dat laatste legt soms een behoorlijke financiële druk op de studenten.

Eén van de initiatiefnemers van het Financieel Spreekuur is Rebecca van den Akker. Ze studeert rechten en komt uit een gezin met een laag inkomen en waar vaak ook schulden waren. Ze heeft stage gelopen bij een bewindvoeringskantoor en zegt daar veel te hebben geleerd over schuldenproblematiek. Die kennis wil ze gebruiken om studenten voor te lichten hoe ze met hun inkomen moeten omgaan.

Verder zijn er aan het spreekuur ook twee docenten en twee sociale raadslieden betrokken. Een dergelijk spreekuur bestaat al bij het Deltion College en is daar een succes. De problematiek verschilt wel. Dat heeft er onder meer mee te maken dat studenten aan Hogeschool Windesheim vaker op zichzelf wonen. Het Financieel Spreekuur wordt gehouden bij de Studentenbalie in gebouw X.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: